Thursday, December 29, 2011

Bahana tak pakai spek~~

Sapa suruh degil xnk pkai spek...skang ni kalo mengadap laptop malam2 msti mate pedih dan berair2...tu pn malas lg nk capai spek dlm beg..huh apo la...malas tahap gaban!!!aku x brape suke la pkai spek ni...ntah nape..x selesa kot...tp ni lah akibatnye..mate dh berair2 dh...huh kne start pkai jgk la ni...:(

Wednesday, December 28, 2011

Countdown to 2012

Ade lebih kurang 4 hari lagi kite nk melangkah ke tahun 2012...kalo lah aku ade kuase nk freezekn mase, kompem aku kn freezekan mase sblm dia masuk ke tahun baru...nk kekal jer ngan umor bermule dgn nombor 2...huhu..masuk thn baru bermakne melangkah ke alam baru iaitu alam 3 series...huhuhu...

Tahniah Puan Siti Aminah aka Mimi!!

Tahniah diucapkan kepada ex-housemateku kak Mimi sbb dpt khabar dia pregnant...wah manyak hepi lor sbb br sbln kawin..kire bunting pelamin la ni ek...bagus2!!jage kandungan baik2 tau...

To baby, nnt doa2kan aunty yer..semoga aunty cepat dpt jodoh dan dimurahkan rezeki...hehehe...doa baby kn mujarab...bile aku ckp mak baby pn kne doakan skali..boleh dia jwb "tgk la kalo igt..." ceh..amik pen kertas skang...tampal kt almari biar nmpk sikit tiap kali kak nk doa tu...hehehe...

Monday, December 26, 2011

Pengembaraan Ke Zoo Negara

Salam..entry ni short jer disebabkan dh ade entry psl pengembaraan kitorg ni di blog my sis and my niece..so lets cekidaut blog dorg k...saksikan gambar2 menarik seharian kitorg kt sane k...

Blog my sis---> CIK KALAMHATI
Blog my niece--->PENAORANGE

Tuesday, December 13, 2011

Bile ank buah terlebih cerdik...

Dua tiga mlm lps, ank buah ku yg umo 7 thn menegur ku via fb chat..perbualannye spt dibawah ;P

Ilham : Salam
Me : Salam
Ilham : Org bg salam, dia jawab salam jgk...jwb la wassalam..ape la Cuma (name pggilanku) ni...

errkk aku dh gelak guling2...heheheh..adooii la budak ni..selambe je bidas aku...je lah kite kn biase camtu bile ngan kengkawan...bile org bg 'salam', kite pn jwb 'salam'..tak terpikir aku bdk 7 thn leh hentam aku camtu...hehehe...biasela, biase chat ngan budak2 x cukup umur ni, ayat kne skema,.x boleh gne short form..karang x paham..so kne la taip penuh2...

Bile aku tnye, dh mkn ker...dia jawab "mkn kepok jer, nasik x mkn..." so aku tnye nape x mkn nasik..dia jawab "ntah, rase nk mkn bnde lain.." huhuhu...jwb cam org besar...itu la budak2 skang ni...budak2 zaman internet...

Monday, December 12, 2011

Bila aku nk bercuti...

Minggu depan aku nk cuti semggu...seminggu k!!yeeehhaaaa....eksaited terlebih, bos x luluskan pn lg cuti tu..heheheh...ank2 buah aku nk dtg putrajaya...errmmm mane nk bwk dorg pegi jln ek..ape tmpt2 menarik sekitar putrajaya ni ek...ke nk gi melaka??

Sistem Baru Perkhidmatan Awam (SBPA)

Sejak dh kuar pekeliling pasal SBPA ni, rmai dh start kecoh2..nk pilih ke tak??heheh aku pn xtau..tp bile aku tnye pendapat kawan2 aku yg dh pegi taklimat SBPA ni, rmai yg suruh pilih...tp dlm pekeliling tu xde lagi kn pasal gaji..boleh plak pekeliling kuar x lengkap...huhuu saje je tau dorg ni...pilih ke tak pilih???pilih je la kot...

Monday, December 5, 2011

Bila jumpa kawan lama...

Ari Sabtu tu aku pegi Jomheboh Bukit Jalil...dh pusing2, aku lepak je kt booth Hotlink...layan persembahan Akim, Tomok ngan Sofazr...mmg enjoy la sbb memasing kepala leh tahan ting tong gak...yg x boleh tahannye bile dorg bertiga ni meniru artis2 pompuan...nyanyi lagu Alyah, Najwa latif, 3 Suara...siap wat sore halus lagi...hahahah...

Then Ahad tu aku kuar ke AEON Bukit Tinggi, jmpe kawan lame...addoii mmg best la sbb kawan ku (Ija) ni mmg klaka sikit orgnye..bknnye dia ni suke wat lawak cam pelawak tu, tp cara dia tu yg wat org slalu nk gelak kt dia...cara dia bercakap, gaya dia...heheheh...thanks la ja sbb mengawetmudakan aku semlm..mmg gelak je manjang...smpai aku rase cam kembang pipi aku sbb asyik gelak jer...nnt kite lepak lagi k ja...x puas lg sembang ngan hang...byk lagi citer x story mory lagi ni....

Akim-Inilah Cinta (Jomheboh Bukit Jalil)

video

Akim,Tomok & Sofazr - Sejati (Jomheboh Bukit Jalil)

video

Akim- Disaat Aku Mencintaimu (Jomheboh Bukit Jalil)

video

Friday, December 2, 2011

Bila air mataku mengalir...

Tetibe mlm ni aku tersayu lebih lak bile teringat kate2 (or maybe leh dikatakan gelaran la) dr seorg pegawai kt opisku...aku tau dia bergurau (maybe) tp bagi aku x sesuai kot nk diucapkan...dia panggil aku perempuan simpanan bos...PEREMPUAN SIMPANAN ok!!!!

Citernye bile bos mintak aku tlg check in kn tiket flight dia via online..then aku ckp aku x reti sbb x biase buat..bos pn mintak la kerani yg handle psl tiket ni tolong...tghari tu, bos tnye la kerani tu pasal tiket tu..then pegawai ni dengar..soalannye ala2 begini la "brape rmai perempuan simpanan dia tu..yg ni lagi (merujuk pd aku), yg tu lagi..." serendah itukah taraf aku bile aku jadi PA bos...aku tau rmai staff x suke bos aku tu..tp aku nk wat camne...dia bos aku, dan slagi dia x melanggar kuase dia sbg bos, x suruh aku wat keje selain dr keje aku, aku xde mslh pn ngan bos tu..pegawai tu dh berjaya membuatkan aku rase x selesa nk bekerja lps ni...aku tau mereka2 ni akn slalu memerhatikan perihal bos aku tu, jd bahan kutukan dorg, dan kompem ngan aku skali terheret same nnt jd bahan dorg..

Ya Allah, tolonglah..aku nk bekerja dgn tenang, dengan selesa..jgn la wat aku x selesa dgn cara ni...dan jgn smpai tertanam dlm hati aku rase x senang kt kwn2 aku ni...sbb aku msh nk berkawan ngan dorg...tolonglah, aku dh xnk menangis lagi lps ni ngan bnde2 mengarut ni...

Selamanya Harimau Malaya - Ultras Malaya Feat. Joe Flizzow , Carleed & A...



*kita layan lagu bola plak ye...hehehe

Bruno Mars - Count On Me [OFFICIAL MUSIC VIDEO]



[Verse 1]
If you ever find yourself stuck in the middle of the sea
I’ll sail the world to find you
If you ever find yourself lost in the dark and you can’t see
I’ll be the light to guide you
Find out what we’re made of
When we are called to help our friends in need

[Chorus]
You can count on me like 1, 2, 3
I’ll be there
And I know when I need it
I can count on you like 4, 3, 2
And you’ll be there
’cause that’s what friends are supposed to do oh yeahooooooh, oooohhh yeah yeah

[Verse 2]
If you’re tossin’ and you’re turninand you just can’t fall asleep
I’ll sing a song beside you
And if you ever forget how much you really mean to me
Every day I will remind you
Find out what we’re made of
When we are called to help our friends in need

[Chorus]
You can count on me like 1, 2, 3
I’ll be there
And I know when I need it
I can count on you like 4, 3, 2
And you’ll be there
’cause that’s what friends are supposed to do oh yeahooooooh, oooohhh yeah yeah

You’ll always have my shoulder when you cry
I’ll never let go
Never say goodbye

[Chorus]
You know you can count on me like 1, 2, 3
I’ll be there
And I know when I need it
I can count on you like 4, 3, 2
And you’ll be there
’cause that’s what friends are supposed to do oh yeahooooooh, oooohhh

You can count on me ’cause I can count on you