Thursday, November 10, 2011

Peminat Fanatik atau Obses??

Korang minat bace novel x??especially novel cinta...yup aku tersangatlah minat...tak kire la novel dlm bentuk buku berjilid ataupun novel online...jnji namenye novel mmg aku akn bace...xtau la nk dikategorikan aku ni fanatik ke dh obses ngan novel ni...

Biasenye, boleh dikatakan ari2 ku mmg diabiskan dgn membace novel...pendek kate aku blh ulang bace berkali2 novel yg diaktegorikan best oleh ku...novel mmg akn selalu ade di sebelah bantal tido ku...kdg2 buku tu elok je k t seblh bantal even aku x bace pn..kekdg aku belek 2 3 muke surat jer...

Kalo dtg time "kurang normal" aku, mmg aku akn 'gali' novel2 yg best2 dan aku wat marathon bace novel...bile dtg hormon x betul ni (hormon meroyan ke ape ni...huhuhu)biasenye aku x bace the whole book dr dpn smpai abis pn...aku hnye akn bace part2 yg best2 yg melibatkan hero dan heroin jer....skip2 jer...cam best je kn perangai meroyan ni....huhuhu...

Tp serius aku ckp, byk bnde yg aku blaja tentang kehidupan ni bile aku bace novel...ye lah, x semua pengalaman hidup ni kite hadapi sendiri kn...so bile aku bace novel ni, situasi2 yg berlaku dlm novel tu byk memberikan aku pengalaman secara tak langsung...and aku slalu gunakan ape yg aku bace dlm novel tu untuk memberikan pendapat ku bile ade teman2 yg meluahkan masalah mereka kt aku...(ye lah, penulis pn wat citer berdasarkan pengalaman jgk kn...) so bagi aku x salah kot aku cedok input yg dia bg tu utk aku jadikan penyelesai masalah kawan2 ku plak...

Aku xtau la smpai bile aku akn obses ngan novel ni...skang ni, setiap bulan aku akn beli at least sebuah novel...rasenye tggu aku kawin dulu kot, maybe mase tu aku akn cube kurangkn sedikit demi sedikit minat aku ni...nk tggl sepenuhnye mungkin tak, tp akn dikurangkan sikit la tahap kegilaan tu ;P


p/s: baik ke buruk sebenarnye minat bace novel ni...???

2 comments:

Citarasa Rinduan said...

kita serupa........................

bilalah nak hilang kan??
dah semulajadi..

Puteripisces said...

tu la..bujang2 ni ok la..takutnye bile dh kawin, laki lak jenis x suke..abis la...