Friday, January 21, 2011

Favouritisme

Rasenye ni slh satu topik hangat di opis aku kot sejak2 penilaian prestasi aritu dan sejak pembubaran carta organisasi...so ms tu la leh nampak bos suke sape, kureng suke sape...ntah la kami dh jd x suke ngan environment opis skang ni...tp bertahan je la sbb positive thinking that kalo kite gi tempat lain pn, x mustahil masalah same berlaku...

Kalo aritu isu bos tarik favourite employees masuk grup dorg, jenuh gak dgr mcm2 perkare dibangkitkan...bile dh reda sikit, dh kuar carta oganisasi baru tu, kuar lak isu nk tukar kump sbb nk dok ngan same geng...alah dh muak la aku dgr (wpun aku x terlibat ngan penyusunan pekerja tu) tp aku agk bengang gak la bile masing2 xnk tunjukkan profesionalisme sbg pekerja...bagi aku, x perlu la nk satu grup ngan geng kite, sbb kite still in the same organisation...cume unit lain2 dan kite still akan bekerjasama....u have to face that situation sbb bile u pegi organisasi lain pn, u kne membiasekan diri ngan org lain gak...yg dlm satu organisasi ni pn nk pilih ngan geng dia, bile lagi nk membiasekan diri ngan kawan2 lain ni...ntah la x paham aku....

kalo mslh ketua skalipun, rasenye bnde tu xkan selesai...bagi aku, kalo kite sbg pekerja can handle ketua yg dikatakan bermasalah oleh org lain, tu mknenye kite adalah org yg profesional...sbb kite still leh wat keje walaupun bos kite tu mcm2...tul x???

2 comments:

s e p u l u h - p e r - s e p u l u h : said...

as example - geng power puff girl - cam kami lah kan ! huawaks !! encik - sila dengar cakap kami yerp ! dush2

mE said...

hahaha...puan shafinas join power puff girl ek ek??huhu...

tetibe rasa pnh dgr ada ketua tu bg info 'bodek' bos tu perlu..what the heck la...