Monday, August 3, 2009

1st Day...

Salam...Arini ni boleh dikatakan 1st day gak la kt BAD KPM Putrajaya nie...sbb dua bulan nie kire on the job training kn...start arini br betul2 lapor diri utk keje...saspen gak la nk msk suasane keje yg baru..xtau lagi camne kejenye, seblm ni just dpt gambaran ckit2 je, pastu terpikir camne ngan org2 lame kt sini, ok ke x...but life must go on...

Sesampai je pg td, kami masing2 blur xtau mane tempat duduk lagi...one of the staff pegi jmpe KJA utk tnye mane tmpt kami...setelah dibincangkan, W41 tu kne pindah tmpt, w32 tu pn kne pindah tmpt...so skang aku tgh tggu w32 tu pndh sbb aku akn duduk kt tmpt dia...tp gaye xde macam org nk pindah pn...still lg kt tmpt dia...huhu saje la tue nk tnjk kerek dia tue...

then cc bwk kitorg masuk jmpa KJA...sembang2 chitchat2 pasal keje...pasal exam jabatan...siap bagi tips lagi kt kitorg tntg exam jbtn tue...hehehe....arini dia x brape nk snobbish...hahahah...kitorg di inform yg name kitorg xmasuk lg mane2 unit, so xtau la kitorg ni unit siasatan ke sokongan...tp dgr citer kalo sokongan w41 dia lbh suke org yg dh ade pengalaman, so sng ckit nk wat keje...huh kalo xbg kami wat keje, mane kami nk dpt pengalaman (dan itulah jg yg aku ckp kt KJA)...so kami mgkin wat sementara ni dok unit sokongan dulu, then switch2 la antara dua unit tue...

wwaaaa korg kt kl camne...ok ke kt tmpt baru...papehal inform la ye...

2 comments:

Dulce Et UtiLe said...

yg W32 tu x reti2 nk pindah ke....
kusut rambut kerinting dia yer, hehehehe

nasib baik la abg F tu pindah, berkat jugak rambutan dia...

bagus jugak kak ckp kat KJA tu yg kak pun nk cari pengalaman...yelah x bg kene cane nk cari pengalaman kan...ceh3...skrg x snobish lagi yer

bahaya ni dah berapa kali kata x snobish ni...selalu la jmp dia yer...bagus la korek soalan exam tu kat dia, leh jwb nnt

yelah org byk pengalaman ni mesti ada byk cita...korek smp abis cita dia...

Puteripisces said...

abg F tu sape...abg A la yg bg rambutan tue...

xde maknenye x snobish...kn dh ckp dlm blk dia je x snobish, kuar je sambung blk snobish dia...selalu jmpe dia???xde maknenye...ooo dia lalu lalang dpn meje tu kire jmpe gak la ek...