Thursday, December 9, 2010

Ajal maut di tangan Tuhan

Baru je siap2 bukak laptop ni td,dpt msg dr kakak ku bgtau jiran kami merangkap mak kwn aku kt kampung meninggal dunia ptg td..kabarnye arwah jatuh dlm kawah dodol (arwah adalah seorg pengusaha dodol di kampungku)...sememangnye kampung ku mmg kampung IKS..yg mane majoriti penduduk kampung adalah pengusaha dodol dan serunding...

Balik pd citer arwah td,kakak ku ckp lengan arwah tersangkut kipas mesin pengacau dodol tu dan mungkin mukanye tersembam dlm kuali tersebut...huhuhu ngeri lak aku dengar..(utk info,dodol utk jualan ni tak dikacau dlm kawah kecik cam kite tgk time2 raye tu...dorg gune kawah besar dan sesetghnye pkai mesin utk kacau..pkai tenaga manusia hanye utk masukkan bahan2 dan nk angkat dodol tersebut bile dh masak...)

Berita ni wat aku terpikir dan aku teringat orang tua2 penah cakap..tp aku lupa ape ungkapan yg org gunakan..tp maksudnye seolah2 ade sesetengah org yg meninggal akibat pekerjaannye sendiri...mcm arwah ni,dh berpuluh tahun dia membuat pekerjaannye ini dan ajalnye juge akibat pekerjaannye itu...apa2 pn,takziah aku ucapkan pd family arwah dan marilah same2 kite sedekahkan ayat suci Alfatihah utk arwah...

2 comments:

Citarasa Rinduan said...

salam takziah..

kak pun dapat berita ini dari blogegr kalamhati...kamu satu kampung rupanya

http://intizhar-kalamhati.blogspot.com/2010/12/bila-tiba-ajalnya.html

Puteripisces said...

kak, kalamhati tu la kakak sy...heheheh